Dneska mám mailovací den, takže ještě jeden:

Marek Grác se dostal k zadáním, a zde je první dávka.
Považujte je za směrodatné, takto budou ve finále asi vypadat.
Pokud tam není to vaše, kontaktujte Marka a dejte mu vědět, že chcete, viz předchozí maily.

Ondra



-------- Original Message --------
Subject: Návrhy
Date: Mon, 10 Mar 2014 17:42:04 +0100
From: Marek Grac <mgrac@redhat.com>
To: Ondrej Zizka <ozizka@redhat.com>


Implementace pravidel strategické hry pomocí JBoss JBPM

Název anglicky: Rules implementation of strategic MMO game using Jboss JBPM

Študent sa oboznámi s fungovaním série hier Civilization, jej hernými princípmi a režimom viacerých hráčov. Zoznámi sa s technikami a nástrojmi pre definíciu a vyhodnocovanie pravidiel, ktoré by v hre tohoto typu mohli byť použité, so zameraním sa na nástroj JBoss JBPM/Drools. Tieto znalosti by mali byť dostatočné k návrhu a implementácie vybranej časti hernej logiky pomocou pravidiel. Aby bolo možné overiť funkčnosť hernej logiky, implementuje študent aj prototyp serverovej časti hry v zložitosti, ktorá umožní overenie. Funkčnosť navrhutého systému bude preverená automatickými testami.

----

Visualizace CDI beans s využitím dynamického procházení grafem

Název anglicky: CDI beans inspection with dynamic navigable graph

Študent sa zoznámi s technológiou CDI a jej aplikačným rozhraním pre prístup k informáciám o častiach "CDI beans" pomocou komponenty Bean Manager. Na základe získaných znalostí navrhne a implementuje systém, ktorý bude slúžiť na grafické zobrazenie týchto informácií pre používateľa na základe údajov získaných z rozšírenia JBoss Tools (IDE Eclipse) a vlastného rozšírenia aplikačného serveru WildFly 8.

----

Cloudová databáze jako datové úložiště a sběrnice událostí pro Java EE aplikaci

Název anglicky: Cloud database as enterprise application's data storage and event bus

Študent sa zoznámi s problematikou práce s dátovým skladom Firebase a možnosťami pripojenia sa k nemu s pomocou API pre jazyky Java a JavaScript. Okrem toho študent preskúma hru OpenTTD, jej herné princípy a najmä režim viacerých hráčov. Na základe týchto znalostí navrhne študent takú zbernicu udalostí, ktorú by bolo možné využiť pre hru tisícok hráčov. Dátový sklad Firebase by sa mal využiť ako zbernica udalostí na ktorú budú posielať klientské aplikácie udalosti a herný server ich bude asynchrónne odoberať a reagovať na ne príslušnými akciami. Prototypová implementácia tejto zbernice by mala byť nasaditeľná na server WildFly 8.

---

JBoss AS 7 application-level exception categorization and reporting

Název anglicky: JBoss AS 7 application-level exception categorization and reporting

  Študent sa zoznámi s aplikačným serverom JBoss WildFly, jeho vnútornou štruktúrou a najmä spôsobom, ktorým spracováva výnimky v nasadených aplikáciách. Na základe analýzy projektu ABRT, ktorý sa tomuto problému venuje pre iný okruh aplikácií, navrhne spôsob ako výnimky odchytávať, triediť a ukladať do vhodného úložiska. Navrhovaný systém by mal zvládať aj klasifikáciu chýb a ich rozpoznávanie na základe off-line databázy známych chýb. Tento návrh študent naimplementuje do podoby nasaditeľnej na JBoss WildFly, ktorá bude zbierať výnimky nielen zo subsystému logging, ale aj pomocou Java Debug Interface.

---

Engine na vykreslování izometrické grafiky postavený na SVG 

Název anglicky: SVG based engine for rendering isometric graphic

V úvode práce sa študent oboznámi s technológiou pre vektoré vykreslovanie SVG a počítačovými hrami, ktoré využívajú izometrické zobrazovanie terénu. Na základe takto získaných znalostí navrhne a implementuje nový engine na zobrazovanie izometrických máp, ktorý bude mať nasledovnú funkcionalitu: