[jboss-user] [Installation, Configuration & DEPLOYMENT] - Cannot start multiple JBoss Windows services

rschallack do-not-reply at jboss.com
Mon Aug 3 17:22:39 EDT 2009


I'm trying to install multiple JBoss services on Windows (one for each main web application we have – 2 currently). I get 2 of them installed and I can start one, but the other starts, then stops. I'm installing them using tweaked service.bat  So I would install the first service as JBOSSSVC1 using service_1.bat that looks like this:

REM
REM VERSION, VERSION_MAJOR and VERSION_MINOR are populated
REM during the build with ant filter.
REM
set SVCNAME=JBASCHSVC
set SVCDISP=JBoss AS 1
set SVCDESC=JBoss Application Server 5.1.0 GA/Platform: Windows x86
set NOPAUSE=Y
set JBOSSOPT=-c app1 -b 192.168.0.1
set JBOSSSTOP=-n app1 -S 192.168.0.1

REM Suppress killing service on logoff event
set JAVA_OPTS=-Xrs -Djboss.service.binding.set=ports-default

REM Figure out the running mode

if /I "%1" == "install"   goto cmdInstall
if /I "%1" == "uninstall" goto cmdUninstall
if /I "%1" == "start"     goto cmdStart
if /I "%1" == "stop"      goto cmdStop
if /I "%1" == "restart"   goto cmdRestart
if /I "%1" == "signal"    goto cmdSignal
echo Usage: service install^|uninstall^|start^|stop^|restart^|signal
goto cmdEnd

REM jbosssvc retun values
REM ERR_RET_USAGE           1
REM ERR_RET_VERSION         2
REM ERR_RET_INSTALL         3
REM ERR_RET_REMOVE          4
REM ERR_RET_PARAMS          5
REM ERR_RET_MODE            6

:errExplain
if errorlevel 1 echo Invalid command line parameters
if errorlevel 2 echo Failed installing %SVCDISP%
if errorlevel 4 echo Failed removing %SVCDISP%
if errorlevel 6 echo Unknown service mode for %SVCDISP%
goto cmdEnd

:cmdInstall
jbosssvc_ch.exe -imwdc %SVCNAME% "%DIRNAME%" "%SVCDISP%" "%SVCDESC%" service_1.bat
if not errorlevel 0 goto errExplain
echo Service %SVCDISP% installed
goto cmdEnd

:cmdUninstall
jbosssvc.exe -u %SVCNAME%
if not errorlevel 0 goto errExplain
echo Service %SVCDISP% removed
goto cmdEnd

:cmdStart
REM Executed on service start
del .r.lock 2>&1 | findstr /C:"being used" > nul
if not errorlevel 1 (
  echo Could not continue. Locking file already in use.
  goto cmdEnd
)
echo Y > .r.lock
jbosssvc.exe -p 1 "Starting %SVCDISP%" > run_1.log
call run.bat %JBOSSOPT% < .r.lock >> run_1.log 2>&1
jbosssvc_ch.exe -p 1 "Shutdown %SVCDISP% service" >> run_1.log
del .r.lock
goto cmdEnd

:cmdStop
REM Executed on service stop
echo Y > .s.lock
jbosssvc.exe -p 1 "Shutting down %SVCDISP%" > shutdown_1.log
call shutdown %JBOSSSTOP% < .s.lock >> shutdown_1.log 2>&1
jbosssvc.exe -p 1 "Shutdown %SVCDISP% service" >> shutdown_1.log
del .s.lock
goto cmdEnd

:cmdRestart
REM Executed manually from command line
REM Note: We can only stop and start
echo Y > .s.lock
jbosssvc.exe -p 1 "Shutting down %SVCDISP%" >> shutdown_1.log
call shutdown %JBOSSSTOP% < .s.lock >> shutdown_1.log 2>&1
del .s.lock
:waitRun
REM Delete lock file
del .r.lock > nul 2>&1
REM Wait one second if lock file exist
jbosssvc.exe -s 1
if exist ".r.lock" goto waitRun
echo Y > .r.lock
jbosssvc.exe -p 1 "Restarting %SVCDISP%" >> run_1.log
call run.bat %JBOSSOPT% < .r.lock >> run_1.log 2>&1
jbosssvc.exe -p 1 "Shutdown %SVCDISP% service" >> run_1.log
del .r.lock
goto cmdEnd

:cmdSignal
REM Send signal to the service.
REM Requires jbosssch.dll to be loaded in JVM
@if not ""%2"" == """" goto execSignal
echo Missing signal parameter.
echo Usage: service signal [0...9]
goto cmdEnd
:execSignal
jbosssvc.exe -k%2 %SVCNAME%
goto cmdEnd

:cmdEnd

I install the service and everything looks ok. If I try and install a second service (service2) for a different application (app2), it will not stay started. It will start then right away stop again. The event logs have no useful info. The run.log and shutdown.log files have nothing in them. 

app2 is configured to start with the ports-01 switch turned on and has it's own service_2.bat file.

View the original post : http://www.jboss.org/index.html?module=bb&op=viewtopic&p=4247691#4247691

Reply to the post : http://www.jboss.org/index.html?module=bb&op=posting&mode=reply&p=4247691




More information about the jboss-user mailing list